• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wordt Stijn Steels "Opkopman" bij Deceuninck-Quick Step? "Zou droom zijn"

  Stijn Steels en Linde Merckpoel.

  Karl Vannieuwkerke ontving gisteren Sven Nys, Stijn Steels en Linde Merckpoel in Vive le Vélo. Dat leverde uiteraard sappige gesprekken op. Heb je de uitzending gemist? Ontdek de beste passages in dit artikel.

  Wordt Steels volgend jaar "opkopman" bij Deceuninck?

  Stijn Steels rijdt volgend seizoen meer dan wellicht voor Deceuninck-Quick Step, de ploeg van zijn oom Tom. In Vive le Vélo wilde de renner van Roompot-Charles dat niet bevestigen ondanks het aandringen van Karl Vannieuwkerke. "Voor 1 augustus mag dat gewoon niet van de UCI. Het is een vervelende regel, maar het is nu zo."

   

  "Ik heb wel al gepraat met Patrick Lefevere en begin augustus komt er meer nieuws. Het zou uiteraard een droom zijn om voor die ploeg te rijden. In zo'n team terechtkomen is het hoogst haalbare voor een renner als ik. Wat mijn rol zou zijn? Ik zou er "opkopman" worden."

  Steels: "Ik kan nooit meer blij naar Parijs-Roubaix kijken"

  Stijn Steels verloor vorig jaar in Parijs-Roubaix een goede vriend met Michael Goolaerts, zijn teammaat bij Veranda's Willems-Crelan. Die dag spookt nog altijd door zijn hoofd. "Ik kan nooit meer blij naar Parijs-Roubaix kijken. Ik wilde dit seizoen graag als eerste voorbij zijn monument passeren, maar ik was er door een blessure niet bij."

   

  "Ik vond dat op dat moment ook niet zo erg. Ik had nog geen zin om die klassieker te rijden. Het zal altijd moeilijk blijven, maar ik hoop dat ik ooit als eerste voorbij zijn steen kan rijden."

   

  Hoeveel herinnert Steels zich nog van die dag? "Bijna alles. Het is een verschrikkelijke dag geweest en ik denk er ook nog vaak aan. We wisten vrij snel dat het heel ernstig was. Ik ben nog in een waas naar Roubaix gereden, maar ik wist dat het niet goed zou aflopen."

  De Gendt: "Voelde mij sterker dan die mannen"

  Aimé De Gendt maakte zich gisteren niet populair bij zijn medevluchters door diep in de etappe nog ten aanval te trekken. Medevluchter Rossetto maakte brandhout van De Gendt bij de Franse televisie. Stijn Steels en Sven Nys zagen geen graten in de actie van De Gendt.

   

  "Aimé is een supersterke renner. Als hij weg is, valt hij niet stil. Hij zal de beste renner van die vlucht geweest zijn. Als de anderen goed genoeg waren, dan moesten ze maar meegaan met hem. Hij liep ook nog wat uit op het peloton. Het was dus een mooie poging."

   

  De Gendt zelf maakt er niet te veel woorden aan vuil. "Op het einde draaiden die mannen niet meer rond. Ik voelde mij sterker en reed er gewoon van weg."

  "Teunissen komt te vroeg op kop"

  Maakte Dylan Groenewegen gisteren een foutje in de sprint? "Neen", is Sven Nys duidelijk. "Ik denk niet dat hij te vroeg aanzet. Er gebeurt ook heel veel in die sprint."

   

  "Er zijn een aantal renners die hun sprint niet kan afwerken, er zijn een aantal renners die opzij wordt gezet en er zijn er die verkeerde keuzes maken. De enige twee die een volledige sprint hebben gereden, zijn Groenewegen en Ewan. Ewan kan voor het eerst zijn ding doen in de laatste 100 meter en komt er nog over."

   

  Stijn Steels keert wat verder terug in de sprint. "Het loopt voor Jumbo-Visma "fout", wanneer Teunissen op kop komt op 800 meter van het einde. Daardoor zit Groenewegen te snel in tweede positie en moet hij harder trappen dan de mannen in zijn wiel. Een deel van zijn aanzet gaat zo verloren. Als Teunissen later op kop komt, heeft Groenewegen meer kans."

  Ewan bij Vangramberen: "Blij dat het eens omgekeerd is"

  Voor ritwinnaar Caleb Ewan werd gisteren een droom realiteit. Aan tafel bij Maarten Vangramberen kon de Australiër van Soudal-Lotto het nog altijd niet helemaal geloven. "Elke renner droomt van een ritzege in de Tour."

   

  "Er werd veel geduwd op 10 kilometer van het einde. Jasper De Buyst ging van de weg en kwam ten val. Ik moest voet aan de grond zetten en raakte daardoor de voeling met het peloton bijna kwijt. Roger Kluge pikte me op en bracht me weer naar voren. Hij zette me perfect af in het wiel van Groenewegen en daardoor had ik nog een kans."

   

  "Ik wilde ook graag uit zijn wiel komen en dat lukte goed. Ik had veel meer snelheid en kwam er nog over. Ik ben blij dat het eens omgekeerd is en dat ik hem kan kloppen."

  Linde vlogt in de Tour: taart voor alle Belgen

  Linde Merckpoel en Stijn Steels trokken voor de start van de elfde Tour-rit met een hoop taartjes richting de Belgische renners. Die ontvingen het tweetal met open armen. "Steels, dit is de eerste eclair die ik zie die je niet zelf opeet", grapte Wout van Aert.

  Bekijk de integrale uitzending van Vive le Vélo van 17/7