• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verdediger Sandler is volgende aanwinst uit Kompany-netwerk

  Anderlecht heeft de huur van de jonge Nederlander Philippe Sandler (22) afgerond. Sandler wordt voor een jaar overgenomen van Manchester City. Tegelijk maakte Anderlecht bekend dat Aristote Nkaka wordt uitgeleend aan Almeria.

  Philippe Sandler kreeg zijn opleiding bij Ajax, maar brak pas door in Nederland nadat hij een stapje lager had gezet. Na twee seizoenen bij PEC Zwolle werd hij opgemerkt door Manchester City. Daar kreeg hij in zijn eerste seizoen weinig speelkansen, door een blessure en door de zware concurrentie centraal achterin.

   

  Een van die concurrenten vorig seizoen was Vincent Kompany, die het talent van Sandler niet was vergeten. Sandler kan uit de voeten als centrale verdediger of als verdedigende middenvelder. Bovendien kent hij de filosofie die Pep Guardiola introduceerde bij Manchester City.

   

  "Sandler wordt gehuurd van City en is dus vertrouwd met het systeem waarmee Vincent Kompany dit seizoen ook bij Anderlecht wil spelen. Met zijn voetballend vermogen zal hij een grote meerwaarde leveren voor het team", aldus Sportief Directeur Michael Verschueren op de site van de club.

   

  Sandler is na Samir Nasri de tweede speler die trainer/speler Vincent Kompany nog kent van zijn tijd bij Manchester City. Hij krijgt het rugnummer 34.

  Nkaka wordt verhuurd voor hij goed en wel was aangekomen

  Aan de uitgaande zijde verhuurt Anderlecht Aristote Nkaka aan de Spaanse tweedeklasser Almeria. Nkaka was een transfer van de uitgerangeerde Luc Devroe. Nkaka kwam deze zomer over van KV Oostende, maar lijkt weinig toekomst te hebben bij paars-wit en wordt verhuurd voor hij een officiële minuut speelde.