Medevluchter Rossetto maakt brandhout van Aimé De Gendt: "Dat hangt mijn keel uit"

  Aanvaller Stéphane Rossetto bij France 2.

  Aimé De Gendt (Wanty-Gobert) was op weg naar Toulouse de langste overlever van de vlucht van de dag en werd beloond met de prijs voor de strijdlust. Metgezel Stéphane Rossetto (Cofidis) reageerde als door een wesp gestoken op de late aanval van onze landgenoot.

  Met z'n vieren trokken ze van bij kilometerpaal 0 op pad: Stéphane Rossetto en Anthony Perez (Cofidis), Lilian Calmejane (Total Direct Energie) en Aimé De Gendt (Wanty-Gobert).

   

  Op 10 kilometer van de finish liet onze landgenoot zijn 3 Franse gezellen in de steek. Stéphane Rossetto reageerde met een wegwerpgebaar en was aan de finish nog lang niet gekalmeerd bij France 2.

   

  "Ik heb het weer geprobeerd en ooit zal het wel een keertje lukken", zegt de man die na 11 dagen de meeste aanvalskilometers achter zijn naam heeft. "Maar dan moet iedereen in zo'n vlucht loyaal zijn. Perez en Calmejane waren dat, maar dan was er die Belg..."

   

  "We hadden afgesproken om op een bepaald moment te versnellen, maar hij bleef even snel rijden. En dan versnelt hij in zijn zoektocht naar de prijs voor de strijdlust. Dat hangt mij de keel uit. Met zulke gasten schop je het nooit tot het einde. Je moet een team vormen." Waarna er nog enkele scheldtermen volgden. 

   

  "Hij gaat voor de strijdlust. Dat is mooi, maar dat is toch niet het doel? We zouden het misschien niet tot het einde geschopt hebben, maar als je nog zo aanvalt, dan is dat het teken dat je niet voluit bent gegaan."

   

  "Anthony en Lilian waren niet goed, maar hebben alles gegeven. Ik ben correct geweest, maar die Belg heeft niet alles gegeven. Aan de finish bedankte hij ons zelfs niet. Dat is waardeloos."

  Rossetto spuwt zijn gal (Frans):

  Het moment waarop De Gendt wegreed:

  De Gendt: "Ze moeten niet vloeken op mij"

  Hoe reageerde Aimé De Gendt op het verbale incident? "Ze hadden me gevraagd om samen te werken en dat was oké. Ik gaf hen de bergprijs, maar ik wou de tussensprint en zij ook. Ik werd daar tweede en voor de strijdlust hadden ze niets gevraagd."

   

  "Die mannen draaiden dan niet meer rond op het einde en ik voelde me sterker. Als je op het podium van de Tour kunt staan, dan moet je dat grijpen."

   

  "Ik voelde me een van de sterksten en ik geef geen cadeaus. Wij hebben zelf ook nog niets gekregen. Ze moeten niet vloeken op mij."