• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Albert kan niet blijven bij Pauwels Sauzen: "6 ploegleiders was te veel"

  Vannoppen en Albert

  Het contract met Tom Vannoppen en Niels Albert wordt niet verlengd.

  Pauwels Sauzen-Bingoal heeft zijn ploegleiding voor het komende veldritseizoen voorgesteld. Er is geen plaats meer voor Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen.

  Niels Albert was nog maar sinds oktober ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal, de ploeg die volgend seizoen onder meer met Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt kan uitpakken. Maar zijn contract wordt, net als dat van Tom Vannoppen en Johan Verstrepen, niet verlengd.

   

  "6 ploegleiders voor 1 veldritploeg, dat is niet realistisch", zegt manager Jurgen Mettepenningen. "Daarom heb ik hen gemeld dat er geen vervolg komt aan de samenwerking met hen."

   

  Gianni Meersman wordt uiteindelijk ploegleider en Mario De Clercq sportief coördinator. "De keuze voor Gianni was niet moeilijk: hij heeft deze zomer alle wegwedstrijden voor zijn rekening genomen en daar waren we heel tevreden over."

   

  "Mario is dan weer sinds dag 1 bij de ploeg betrokken. Hij doet dit nog altijd met dezelfde gretigheid als 13 jaar geleden bij de start. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat alle huidige renners van ons team met veel lof spreken over de aanpak van Gianni en Mario."