• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  UEFA laat KV Mechelen toe in Europa (tenzij het BAS anders beslist)

  De Europese voetbalbond UEFA heeft beslist om KV Mechelen gewoon toestemming te geven om Europees voetbal te spelen, tenzij het BAS beslist om de club toch te straffen. De UEFA legt de bal dus in het kamp van het BAS en zal niet zelf voor rechter spelen.

  Terwijl de deadline voor Europees voetbal steeds dichterbij komt, heeft de UEFA tussentijds al beslist om KV Mechelen niet bij voorbaat uit de Europa League te weren.

   

  KV Mechelen zou als bekerwinnaar recht hebben om rechtstreeks deel te nemen aan de groepsfase van de Europa League, maar in het kader van het onderzoek naar matchfixing kan KVM nog zijn ticket verliezen. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport moet hierover nog een definitieve beslissing nemen.

   

  De UEFA dreigde ermee om KV Mechelen sowieso niet toe te laten, maar heeft nu beslist om de uitspraak van het BAS af te wachten. Zoals de kaarten op dit moment liggen, speelt Antwerp komende donderdag dus in de 2e voorronde tegen Viitorul en niet AA Gent (dat het Europese ticket van KV Mechelen zou krijgen).

  KVM: "Blij dat BAS tijd krijgt"

  Bij KV Mechelen vinden ze de beslissing van de UEFA logisch. "We hebben uitgelegd dat er een procedure via het BAS hangende is en dat de UEFA geen beslissing kon nemen over deelname aan de Europa League. Zolang het BAS geen uitspraak deed, zou die voorbarig zijn", zegt advocaat Thomas Declerck.

   

  "De UEFA is ons in die redenering gevolgd en gaat ervan uit dat KV Mechelen in de poulefase start. Die beslissing houdt geen gemotiveerd vonnis in en men wacht verder af wat het BAS doet. Het is de logische gang van zaken dat het BAS zijn werk grondig doet. We zijn dan ook blij dat de UEFA het arbitragecollege die tijd gunt."