• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Guinee zet bondscoach Paul Put op de keien na Afrika Cup-exit

  Paul Put moet op zoek naar een nieuwe baan.

  Paul Put moet op zoek naar een nieuwe baan.

  Paul Put is niet langer de bondscoach van Guinee. Een week na de uitschakeling in de 1/8e finales van de Afrika Cup heeft de Belgische trainer de bons gekregen.

  Paul Put had Guinee sinds maart 2018 onder zijn hoede. Eerder was de 63-jarige ex-trainer van Lokeren, Lierse en Moeskroen ook al bondscoach van Gambia, Burkina Faso, Jordanië en Kenia. Met Burkina Faso schopte hij het in 2013 verrassend tot de finale van de Afrika Cup.

   

  Dit jaar overleefde hij met Guinee de groepsfase, maar in de 1/8e finales was zijn team een maatje te klein voor Algerije: 3-0. De Algerijnen spelen vrijdag de finale van de Afrika Cup. Daarin nemen ze het op tegen Senegal.