• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ploegmaats waken over De Gendt, die "3 dagen op de pot wou zitten"

  De Gendt, Vangramberen, Wellens en Keukeleire.

  Thomas De Gendt was gisteren hét gespreksonderwerp in de Ronde van Frankrijk na zijn fenomenale aanval tussen Mâcon en Saint-Etienne. 's Avonds maakte de ritwinnaar tijd voor Vive le Vélo, waar ploegmaats Tim Wellens en Jens Keukeleire mee het beeldscherm vulden. De Gendt had het onder meer over gelletjes en ribbetjes.

  Eerder deze week schoof Tim Wellens aan de tafel van Maarten Vangramberen aan, Thomas De Gendt was toen een aandachtige toeschouwer. Gisterenavond waren de rollen omgedraaid. Wellens en Jens Keukeleire maakten de babbel met De Gendt vanaf de eerste rij mee.

  Eerder deze week: De Gendt loert over de schouder van Wellens

  "Ribbetjes? Voor de avond voor de rustdag"

  Thomas De Gendt reed zijn tank helemaal leeg op weg naar Saint-Etienne en gaf zijn maaginhoud ei zo na terug. "Ik ben redelijk diep moeten gaan op de laatste helling. Het kwam naar boven."

   

  "Gelukkig heb ik niet zo heel veel gegeten tijdens de rit, of toch geen vast voedsel. 17 gelletjes, dat wel, maar dat kwam bijna allemaal terug naar boven. Dat ik het er voor over had? Natuurlijk. Ik wil zelfs drie dagen lang op de pot zitten."

   

  Na een ritzege in een grote ronde trakteert De Gendt meestal op ribbetjes. "Maar het was vanavond (zaterdagavond, red) een normale pasta. Dat was op voorhand afgesproken. Die ribbetjes houden we voor de avond voor de rustdag. Ik denk niet dat het ideaal is om morgen (vandaag, red) met een maag vol ribbetjes te starten."

  Het gesprek met De Gendt in Vive le Vélo:

  De vreugde in de volgwagen van Soudal-Lotto