• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot: "KV Mechelen dient zeer duidelijk een jaar inactief te blijven"

  De verstandhouding tussen Beerschot en KV Mechelen is al beter geweest.

  Beerschot blijft claimen dat het recht heeft op de plaats van KV Mechelen in de hoogste afdeling. "De degradatie moet in elk geval plaatsvinden", klinkt het in Antwerpen.

  Vorig seizoen dwong KV Mechelen de promotie af ten koste van Beerschot. Ondanks de tussentijdse beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) blijft de club claimen dat het recht heeft op de plek van KV Mechelen in de Jupiler Pro League.

   

  "Het BAS oordeelde dat het reglement letterlijk moet toegepast worden veeleer dan volgens de geest, of volgens de ethiek van de sport. Beerschot vraagt dan ook dat deze visie consistent wordt doorgetrokken en gaat ervan uit dat het BAS de toepassing van de reglementen van de voetbalbond zal eisen", reageert Beerschot nu.

   

  Het BAS had woensdag in zijn tussentijdse beslissing het belang van Beerschot afgewezen, omdat het enkel en alleen gekoppeld zou zijn aan de degradatie van KV Mechelen.

   

  "Nochtans is het belang van Beerschot helemaal niet exclusief gerelateerd aan de degradatie van KV Mechelen", luidt de verdediging van de club, die verwijst naar artikel B2008.213 in het bondsreglement. Dat stipuleert dat "de degradatie in elk geval effectief moet plaatsvinden. Indien de competitievervalsing bewezen wordt geacht doch de degradatie niet mogelijk is moet, in plaats van degradatie, beslist worden dat de club gedurende een seizoen inactief moet blijven met haar eerste ploeg".

   

  Beerschot concludeert daaruit dat de club recht heeft op een plaats in 1A op basis van de letterlijke toepassing van het bondsreglement. "KV Mechelen dient zeer duidelijk volgens artikel B.2008.213, indien competitievervalsing wordt weerhouden en effectieve degradatie niet meer mogelijk is, een jaar inactief te blijven. De plaats die vrijkomt in 1A wordt dan ingenomen door Beerschot."

   

  Lees ook: Beerschot legt bom onder competitie zolang BAS geen uitspraak doet