• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Na lang flirten tekent Griezmann voor 5 jaar bij Barcelona

  Antoine Griezmann ligt tot 2024 vast bij Barcelona.

  Antoine Griezmann (28) heeft zijn toptransfer naar Barcelona eindelijk beet. De Fransman verlaat Atletico Madrid na vijf jaar en tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Blaugrana.

  Antoine Griezmann flirt al twee jaar met Barcelona. De Fransman stond in 2017 al bovenaan het Catalaanse verlanglijstje na het vertrek van Neymar naar PSG, maar hij koos toen voor een verlengd verblijf in Madrid. 

   

  Maar na een teleurstellend seizoen van Atletico vond ook Griezmann dat het tijd was om verse lucht op te snuiven. De aanvaller kondigde zijn vertrek aan, maar zijn bestemming bleef nog een "geheim". 

   

  Uiteindelijk zet hij zijn krabbel onder een contract voor vijf seizoenen bij Barcelona, dat zijn afkoopsom van 120 miljoen euro betaalt aan Atletico. Wie Griezmann wil wegplukken uit Barcelona, zal heel diep in de buidel moeten tasten: zijn nieuwe afkoopsom bedraagt immers 800(!) miljoen euro.

   

  "Griezmann kan overal in de voorhoede spelen, is heel mobiel en kan doelpunten maken en creëren. Met zijn komst naar Barcelona zet hij een nieuwe stap richting het doel om zijn plek bij de beste spelers van de wereld te consolideren", klinkt het op de clubwebsite.

  Tweet: