• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thomas of Bernal kopman? Teambaas lost niks: "Houden vast aan ons plan"

  Julian Alaphilippe en Geraint Thomas

  Geraint Thomas snelt Julian Alaphilippe voorbij op La Planche des Belles Filles.

  Geraint Thomas heeft donderdag op La Planche des Belles Filles ploegmaat Egan Bernal enkele seconden aangesmeerd. "Ik hoor veel speculaties, maar voor ons zijn die seconden bijzaak", reageert teamchef Dave Brailsford.

  "Thomas vond de slotklim niet zwaar genoeg"

  In de Tour heeft titelverdediger Geraint Thomas een goeie zaak gedaan op La Planche des Belles Filles. Nu is hij de favoriet.


  "De slinger slaat zijn richting uit. Best plezierig", vindt Ineos-teamchef Dave Brailsford. "Hij leverde alleszins een veeleisende inspanning in de slotkilometer. Daar heb je een goeie conditie voor nodig."


  "En eigenlijk vond Thomas La Planche niet zwaar genoeg. Hij vond die helemaal niet zwaar. Dat vind ik een goed teken voor hem en voor het team. "G" tilt het zelfvertrouwen omhoog."

   

  Thomas finishte 9 seconden voor ploegmaat Egan Bernal. Brailsford: "Ik hoor veel speculaties. Speculeren is leuk, maar wij houden vast aan ons plan. Voor ons zijn die seconden nu bijzaak. Volgende week na de tijdrit en de Pyreneeën zullen we echt weten waar we staan."

  VIDEO: Thomas finisht voor Bernal op La Planche

  "Pinot staat scherp"

  "Klinkt misschien saai, dat begrijp ik", gaat Dave Brailsford voort, "maar wij focussen ons op de feiten. Een van die feiten is dat Pinot gisteren sterk finishte. Hij staat ook scherp. Pinot moeten we dus goed in de gaten houden."


  "Hij is niet de enige. Jakob (Fulgslang, red.) heeft al een sterk seizoen achter de rug. En ook Nairo (Quintana, red.) was op de afspraak."

   

  "We sluiten dus niemand uit. Valverde moest wel vroeg aan de slag, vind ik. Zijn rol is duidelijk. Veel meer conclusies zou ik nu nog niet trekken."

  VIDEO: Het interview met Dave Brailsford