• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tas en Swings doen er twee bronzen medailles bij op het WK

  De eerste dag van het wegprogramma op het WK skeeleren heeft België twee bronzen medailles opgeleverd. Bart Swings bekroonde een lange inhaalrace op de tien kilometer puntenkoers en Sandrine Tas werd derde op de sprint over een ronde.

  Swings werd op de 10 kilometer puntenkoers in het defensief geduwd. Met een lange vlucht beslisten de Taiwanees Chen Yang-Cheng en de Fransman Timothy Loubineaud (goud en zilver) de race. "Die jongens verdienen het echt", zei Swings achteraf.

   

  Minder lovend was hij voor de Colombianen. "Het is vervelend dat die Colombianen altijd in mijn wiel zitten en nooit zelf willen aanvallen." Swings gaf wel toe een mindere dag te hebben na de inspanningen van de voorbije dagen. 

   

  Tas behaalde haar eerste medaille in Barcelona. Op de sprint over een ronde stond ook zij tegenover twee Colombiaanse skaters. "Als die als team optreden is daar niets tegen te doen." Andrea Canon verdedigde haar titel met succes. "Dit wegparkoers is wel speciaal. Veel bochten, voor mij hoeft dat niet, maar het brengt wel spektakel. "

   

  De oogst van de Belgen bleef beperkt doordat Jason Suttels een moment van onachtzaamheid had en werd uitgeschakeld in de afvallingskoers over 15 kilometer. Mathias Vosté haalde de finale van de race over een ronde niet en de jonge Fran Vanhoutte werd 9e in de afvalling.

   

  Met nog drie dagen competitie voor de boeg hebben de Belgische skaters negen medailles veroverd: vier gouden, een zilveren en vier bronzen.