• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club Brugge vindt al snel vervanger voor Stefano Denswil

  De transfermolen draait op volle toeren deze week bij Club Brugge. Simon Deli is de derde aanwinst in evenveel dagen voor de vicekampioen. De centrale verdediger komt over van Slavia Praag en tekende een contract voor 3 seizoenen.

  Maandag kondigde Club Brugge Amadou Sagna aan en dinsdag was spits David Okereke aan de beurt. Simon Deli is een 27-jarige centrale verdediger. Club zocht nog iemand voor die positie na het vertrek van Stefano Denswil naar het Italiaanse Bologna. Hij is de tweede Ivoriaanse verdediger die Club in het tussenseizoen versterkt, na Odilon Kossounou.

   

  Deli maakte in 2012 de oversteek van Ivoorkust naar Tsjechië. Daar kwam hij in eerste instantie uit voor stadsrivaal Sparta Praag. In 2015 ging hij naar de buren van Slavia. Daar kwam hij vorig seizoen tot 36 officiële duels. Zo speelde hij ook tegen Racing Genk en later Chelsea in de Europa League.

   

  Deli is voor Club Brugge de vijfde inkomende transfer. Eerder versterkten de Bruggelingen zich ook al met verdedigers Odilon Kossounou (Hammarby) en Eduard Sobol (Sjachtjor Donjetsk), buitenspeler Amadou Sagna (Cayor Foot) en aanvaller David Okereke (Spezia).