• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Charly Musonda is terug bij Vitesse: "Nu spelplezier terugvinden"

  Charly Musonda

  Charly Musonda

  Vorig seizoen ging door een knieblessure volledig de mist in voor Charly Musonda. De jonge Belg van Chelsea wou zich bij Vitesse bewijzen en wil nu zijn tweede kans bij de Nederlandse club grijpen.

  Vorige week raakte bekend dat Charly Musonda door Chelsea een extra jaartje uitgeleend wordt aan Vitesse. "Het is goed om weer bij de groep te zijn en mee te trainen", vertelt de jonge Belg op trainingskamp in Polen.

   

  Vorig seizoen lag Musonda in de lappenmand. "Dat was heel moeilijk. Door die knieblessure heb ik niet de kans gekregen om voor Vitesse te spelen. Vitesse wou me echt en daarom was het voor mij logisch en een makkelijke keuze om terug te keren."

   

  Musonda heeft de hele zomer hard gewerkt. "Ik voel me veel beter en ik ben fit om te spelen. Er moet nog 10% bijkomen, maar dat kan enkel door wedstrijden te spelen. Doelen heb ik niet. Als je een seizoen out bent geweest, dan is spelen het eerste doel."

   

  "Als ik gewoon kan trainen met de groep en wedstrijden spelen, dan is het al heel goed. Ik wil natuurlijk zo veel mogelijk wedstrijden winnen, maar eerst het spelplezier terugvinden op het veld."

  Vitesse TV had een interview met Charly Musonda