• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sénéchal verlengt bij Deceuninck-Quick Step: "Wil koersen winnen"

  Sénechal (midden) tussen De Gendt en Terpstra op het podium van La Samyn.

  De Tour is traditioneel het moment waarop renners en teams met elkaar over de toekomst spreken. In het geval van Florian Sénéchal en Deceuninck - Quick Step heeft dat een verlengde samenwerking opgeleverd. De Fransman rijdt ook in het blauw in 2020 en 2021.

  Sénéchal, die woensdag zijn 26e verjaardag viert, is bezig aan zijn tweede seizoen bij het team van Patrick Lefevere en voelt zich goed in Belgische loondienst. "Het was mijn doel een nieuw contract bij dit team te ondertekenen", zegt Sénéchal. "Ik heb met Patrick gesproken en hem gezegd dat ik graag koersen wil winnen en sterker voor de dag wil komen in de klassiekers".

   

  "Al van toen ik een jonge renner was, hoopte ik deel uit te maken van deze fantastische selectie. Dit is in mijn ogen de beste ploeg ter wereld. Toen ik hier twee jaar geleden toekwam, gaf mij dat heel veel voldoening. Ik voel mij hier uitstekend en hoop nog lang bij de Wolfpack te blijven."

   

  Sénéchal reed eerder vier jaar bij Cofidis. De Fransman won dit seizoen met Le Samyn (1.1) zijn eerste profkoers, werd zesde in Parijs-Roubaix en was er ook bij in de Giro.

   

  Quick.Step verlengde eerder al het contract van Sénéchals landgenoot en kopman Julian Alaphilippe, de huidige geletruidrager in de Tour, tot en met 2021.