• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Europees kampioen Casse gaat met brons naar huis na GP in Montréal

  In Minsk veroverde Casse goud.

  Matthias Casse (IFJ-4) heeft een bronzen medaille veroverd op de Grand Prix in Montréal. De Europese kampioen haalde het in zijn kamp om brons in de gouden score van de Duitser Timo Cavelius (IFJ-53)

  In de categorie tot 66 kilogram had Kenneth Van Gansbeke gisteren al zilver veroverd. Vandaag stapten nog eens drie Belgen de mat op om te kampen voor een medaille. Alleen Matthias Casse was succesvol in de categorie tot 81 kilogram.

   

  De Europese kampioen kon in de reguliere tijd niet scoren tegen de Duitser Cavelius. In de gouden score pakte onze landgenoot na 2 minuten en 40 seconden uit met een mooie worp, die de winnende waza-ari opleverde.

   

  Gabriëlla Willems en Roxane Taeymans verloren hun bronzen kamp en werden zo vijfde. Vooral voor Willems (-70 kg) was dat zuur. Zij kreeg na een grondgevecht van meer dan een minuut eerst een ippon achter haar naam, maar de scheidsrechter ging toch nog eens de videobeelden bekijken. Daarop zag hij een verkeerde handgreep van Willems en zo won haar tegenstandster de partij.