Atletico haalt Portugees wonderkind Felix binnen voor 126 miljoen euro

  Joao Felix

  Wordt João Felix ook een sensatie bij Atletico Madrid?

  Atletico Madrid heeft het Portugese supertalent João Felix voorgesteld. Benfica wint de jackpot dankzij zijn aanvaller, want het incasseert maar liefst 126 miljoen euro.

  Een jaar geleden was João Felix nog een nobele onbekende, maar één stormachtig seizoen later was hij een van de aantrekkelijkste prooien tijdens het jachtseizoen van de Europese topclubs. Atletico Madrid was uiteindelijk bereid om het verst te gaan.

   

  Felix moet bij Atletico de vervanger worden van Antoine Griezmann, die zijn afscheid al heeft aangekondigd, maar nog niet zijn nieuwe bestemming. In het contract van Felix bij Benfica stond een opstapclausule van 120 miljoen euro, maar Atletico was zelfs bereid nog 6 miljoen euro meer te betalen.

   

  Hiermee wordt de 19-jarige aanvaller de op 4 na duurste voetballer uit de geschiedenis, na Neymar, Mbappé, Coutinho en Dembélé.

  Benfica haalt spits Raul De Tomas van Real Madrid

  Benfica heeft niet lang getwijfeld om alvast wat centen uit te geven aan een nieuwe spits. Het nam voor 20 miljoen euro de Spanjaard Raul De Tomas over van Real Madrid.

   

  Het 24-jarige jeugdproduct van Real speelde maar 1 keer mee in het A-team in de beker en werd de voorbije seizoenen uitgeleend aan Cordoba, Valladolid en Rayo Vallecano. Bij de laatste ploeg maakte hij  38 goals in 65 matchen.

  Atletico stelt Felix voor in het Prado-museum

  Enkele mooie acties van João Felix