• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sagan kent zijn ploegmaats in jacht op 7e groene trui

  Klimt Peter Sagan in Parijs weer op het podium?

  Peter Sagan (29) is de kopman van Bora-Hansgrohe in de Ronde van Frankrijk. De Slovaak won al 6 keer de groene trui en deelt dat record met Erik Zabel. Sagan wil dus alleen recordhouder worden, maar zijn ploeg speelt ook nog Emanuel Buchmann en Maximilian Schachmann uit.

  Erik Zabel won de groene trui tussen 1996 en 2001, Peter Sagan stond sinds 2012 al 6 keer met het groen in Parijs te pronken.

   

  Sagan wil dit jaar alleen recordhouder worden en krijgt onder meer zijn trouwe gezanten Daniel Oss en Marcus Burghardt mee. De andere sprinters van Bora, Pascal Ackermann en Sam Bennett, blijven thuis.

   

  Maar Bora-Hansgrohe kan nog andere kaarten uitspelen. Emanuel Buchmann, 3e in de Dauphiné, en Patrick Konrad, 3e in de Ronde van Zwitserland, zijn de kopmannen voor het eindklassement. 

   

  Ook Maximilian Schachmann heeft een beschermde status. De Duitser won vorig jaar een rit in de Giro en debuteert nu in de Tour. Zijn voorjaar was alvast meer dan geslaagd met een dubbele ritzege in het Baskenland, een 5e stek in de Gold Race en de Waalse Pijl en de 3e plaats in Luik.

  De 8 namen op een rijtje: