De Pauw en Van den Bossche vallen net naast het podium in ploegkoers

  Moreno De Pauw en Fabio Van den Bossche kwamen net te kort.

  Moreno De Pauw en Fabio Van den Bossche zijn er net niet in geslaagd om een medaille te behalen op de Europese Spelen in Minsk. In de ploegkoers eindigde het Belgische duo vierde. De zege was voor Zwitserland.

  Na een dipje halfweg leken De Pauw en Van den Bossche uitgeteld voor het podium, maar door 8 sprints op een rij punten te sprokkelen leek een medaille nog haalbaar.

   

  Dat was buiten Zwitserland en Oostenrijk gerekend, want die pakten een ronde. Nederland - met Jan-Willem van Schip - snelde in de slotsprint nog naar de zilveren medaille en de Belgen moesten tevreden zijn met de ondankbare vierde plaats.

   

  "Het is inderdaad ondankbaar", zegt de 18-jarige Van den Bossche. "Ik had vandaag niet mijn beste dag. Ik heb in het begin wat op mijn adem getrapt en ik ben dat moeilijk te boven gekomen. Maar met wat geluk zat er iets meer in."

   

  "Moreno was heel sterk, maar voor mij zou het moeilijk geweest zijn om mee een bonusronde te nemen." Zondag rijdt Van den Bossche nog het omnium. "Het zal pijn doen morgenochtend. Nu wil ik zo snel mogelijk in mijn bed kruipen."

  "Fabio mag heel trots zijn op zichzelf"

  "Fabio komt net over van de junioren en rijdt hier toch mee tussen de grote jongens. Hij moet nog 19 worden en mag heel trots zijn op zichzelf", steekt De Pauw zijn jonge partner een hart onder de riem.

   

  "Ik heb op het einde nog wat mooie sprints gereden en wat punten gepakt. We deden mee voor het podium. Het is jammer dat we net niet die medaille pakken, maar dit is hoopgevend voor de toekomst. Nu is de ontgoocheling nog groot, maar we mogen tevreden zijn."

  De Pauw en Van den Bossche winnen de voorlaatste sprint

  Van den Bossche en De Pauw: "We gaan met positief gevoel naar huis"

  Belgen op zaterdag 29 juni
  Moreno De Pauw/Fabio Van den Bossche ploegkoers finale 4e met 25 punten
  Nicky Degrendele sprint kwalificaties 11"227 (13e)
      1/32e finales  winst tegen Sophie Capewell (GBr)
      1/16e finales verlies tegen Olena Starikova (Oek)
      herkansingen winst tegen Nikola Sibiak (Pol)
      1/8e finales verlies tegen Mathilde Gros (Fra)
      herkansingen verlies van Starikova (Oek) en Marchant (GBr)
  Gilke Croket omnium scratch 17e
      tempokoers 17e
      afvalling 15e
      puntenkoers 13e
      eindstand 16e
  Gerben Thijssen individuele achtervolging kwalificaties 4'33"117 (10e)
  Tuur Dens kilometer kwalificaties 1'04"068 (13e)