• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brecel vloert 4-voudig wereldkampioen Higgins op World Cup, België groepswinnaar

  Luca Brecel (archief).

  Op de World Cup snooker in China heeft België zich als groepsleider geplaatst voor de kwartfinales. Luca Brecel en de piepjonge Ben Mertens wonnen vandaag hun laatste groepswedstrijd van de Schotten met 3-2. 

  De World Cup snooker staat sinds 1979 op het programma. Het toernooi voor landenteams wordt om de twee jaar georganiseerd en vindt dit seizoen plaats in Wuxi in China.

   

  België is het zesde reekshoofd en wordt vertegenwoordigd door Luca Brecel en de piepjonge Ben Mertens (14). Onze landgenoten werden ingedeeld in een poule met Schotland, Israël, Maleisië, Cyprus en de Verenigde Arabische Emiraten.

   

  Na vier eenvoudige zeges maakten de Belgen en Schotten vandaag in een onderling duel tot 5 frames uit wie groepswinaar werd. In het 5e frame klopte Brecel viervoudig wereldkampioen John Higgins dankzij een break van 64.

   

  Voor de derde opeenvolgende keer is België daardoor groepswinnaar op de World Cup. In 2015 en 2017 waren de kwartfinales telkens het eindstation.