• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zdenek Stybar gaat voor 10 jaar Quick-Step: Tsjech tekent tot 2021

  Het huwelijk tussen Zdenek Stybar (33) en Deceuninck-Quick Step duurt nog wat langer. De Tsjech, die in 2011 vanuit het veld naar het team van Patrick Lefevere kwam, zette zijn krabbel onder een verlenging van 2 jaar. Stybar zegevierde dit jaar in de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Harelbeke.

  Lefevere maakt volop werk van zijn team voor de komende jaren. Recentelijk tekenden Alaphilippe, Mørkøv en Devenyns bij de nummer 1-ploeg van de wereld. "Stybar is de volgende in het rijtje", luidt het in een persbericht. 

   

  "Met deze deal zal hij zijn 10-jarig jubileum bij de ploeg vieren, een tijd waarin hij 17 overwinningen behaalde, waaronder een rit in de Tour en de Vuelta en drie klassiekers: Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Strade Bianche."

   

  In het recordseizoen van Quick-Step vorig jaar, met 73 overwinningen, bleef Stybar zegeloos achter. Dat maakte dat de Tsjech - die vaak moest inhouden achter een ploegmaat - gebeten aan 2019 begon. Een ritzege in de Ronde van de Algarve toonde zijn goeie vorm, in de Omloop en de E3 bewees hij wél zijn killersmentaliteit.

  Stybar: "Hopelijk zijn de komende 2 jaar de beste van mijn carrière"

  Zijn zeges van het voorjaar smaken naar meer, hij gaat het komende jaar voor meer succes: "Deze contractverlenging betekent heel veel voor mij. Ik heb een goeie relatie met iedereen en ben blij dat ze altijd in mij zijn blijven geloven."

   

  "Het team is als mijn tweede familie. Ik hoop dat de komende 2 jaar de beste van mijn carrière zullen zijn. In ben blij dat ik ze bij de Wolfpack mag doorbrengen. Ik zal dan een derde van mijn leven bij deze geweldige ploeg gezeten hebben."

   

  Teammanager Patrick Lefevere is ook blij met de nieuwe overeenkomst: "Zdenek is een van onze ervaren renners. Hij kan alles en zijn bijdrage in de resultaten van het team moet over een heel seizoen gezien worden. Hij is een winnaar en heeft het instinct én de kennis om overwinningen te pakken, wat hij kan delen met de jongere mannen. Ook zijn onbaatzuchtige werkkracht voor anderen is immens. Dat is de houding die we waarderen."