• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin verslaat nog eens een topspeler: "Deze zege doet veel deugd"

  Goffin mocht meermaals zijn vuisten ballen tegen Zverev.

  David Goffin (ATP-33) liet vandaag in Halle zien dat hij nog altijd meekan met de grote jongens. Hij zorgde met zege tegen Alexander Zverev, de nummer 5 van de wereld, voor een stunt in de kwartfinales. "Deze zege doet veel deugd, het was een fantastische wedstrijd."

  "Vanaf set twee ging het beter"

  Goffin begon aarzelend aan zijn wedstrijd tegen Zverev, maar vanaf set twee ging het beter bij de beste Belgische tennisser. "Mijn start was inderdaad moeizaam", zei Goffin achteraf. Zverev serveerde heel sterk. Ik zag soms snelheden tot 225 kilometer per uur op de meter staan."

   

  "Daardoor stond ik onder druk, kon ik niet goed retourneren en vond ik niet het juiste ritme. Pas in de tweede set kwam ik beter in mijn spel en gingen de balwisselingen vlotter. Ik won de tweede set en ging er echt in geloven."

   

  "Ik tankte veel vertrouwen tijdens de games en ging agressiever spelen. Daardoor kwam ik in de derde set terug na een achterstand en kon ik nog een tiebreak afdwingen."

   

  Die won Goffin ook met 7-3 en zo kon hij voor het eerst dit seizoen een speler uit de top 15 verslaan. "Het was duidelijk mijn beste match van deze week. Ik ben blijven knokken, ook bij een break achter in de derde set. Op het einde was ik zelfs beter dan Zverev en ik groeide in de rally's. Deze zege doet heel veel deugd. Het was een fantastische match."

  Deze zege doet heel veel deugd. Het was een fantastische match.

  David Goffin

  Zverev: "Goffin speelde een ongelooflijke wedstrijd"

  Alexander Zverev was na de wedstrijd groot in de nederlaag. "Goffin heeft een ongelooflijke wedstrijd gespeeld", zei de Duitser, die verloor voor eigen volk. 

   

  "Het was een heel hoogstaande wedstrijd. Tegen een speler als Goffin kan het snel veranderen. Hij heeft geweldig geretourneerd en verdient dan ook de zege."

   

  "Voor Goffin is het waarschijnlijk zijn beste wedstrijd van het seizoen geweest. 7-6 verliezen in de derde set is geen schande. Mijn knie was ook geen 100%, maar daar heeft het niet aan gelegen. Ik maak me dan ook geen zorgen voor Wimbledon."

  Zverev bedankt het thuispubliek.