• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mezgec sprint voor eigen volk naar de zege na spannend slot

  Mezgec gooit voor het eerst dit seizoen zijn handen in de lucht.

  In de Ronde van Slovenië (2.BC) heeft Luka Mezgec de thuisfans verwend. De sprinter van Mitchelton-Scott won na een lastige tweede rit de sprint voor Grega Bole en Andrea Vendrame. Ben Hermans leek voor de zege te kunnen gaan, maar werd 7e.

  Chaves valt en pokert, Mezgec wint

  Op de laatste klim van de dag gooiden de mannen met klassementsambities hun kaarten op tafel. Een viertal met Ben Hermans, Esteban Chaves en Giovanni Visconti kwam als eerste boven, maar ook Pogacar en Ulissi waren niet ver.

   

  In de technische afdaling nam Visconti flink wat risico's. Chaves kon niet volgen en smakte twee keer tegen de grond. De Colombiaan leek te moeten lossen, maar kwam telkens opnieuw aansluiten. 

   

  Chaves weigerde daarna mee te werken in de vlakke slotfase. Met Luka Mezgec had hij nog een snelle man in de achtervolging zitten.

   

  Een sprint met vijf leek een feit, maar in de laatste rechte lijn leverde het gepoker van Chaves toch wat op. Mezgec ging over de vijf vluchters en sprintte krachtig naar zijn eerste zege van het seizoen. De Sloveen is ook de nieuwe leider in eigen land. Ben Hermans werd uiteindelijk 7e.

  Uitslag rit 2:
  1. Luka Mezgec (Slo) 146km in 3u35'55"
  2. Grega Bole (Slo) allen z.t.
  3. Andrea Vendrame (Ita)  
  4. Giovanni Visconti (Ita)  
  5. Diego Ulissi (Ita)  
  6. Aleksandr Vlasov (Rus)  
  7. Ben Hermans  
  8. Ivan Rovny (Rus)  
  9. Tadej Pogacar (Slo)  
  10. Jay McCarthy (Aus)  
  Stand na rit 2:
  1. Luka Mezgec (Slo) 7u40'43"
  2. Grega Bole (Slo) +4"
  3. Andrea Vendrame (Ita) +6"
  4. Diego Ulissi (Ita) +7"
  5. Ben Hermans +10"