• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neergeschoten basebalvedette Ortiz was niet het doelwit

  " "

  Op 9 juni werd David Ortiz neergeschoten in Santo Domingo in de Dominciaanse Republiek.

  De Dominicaanse Republiek is nog steeds in de ban van de aanslag op nationale baseballheld David Ortiz. De voormalige slagman van de Boston Red Sox kreeg op 9 juni bij een schietpartij in hoofdstad Santo Domingo een kogel in zijn rug. Uit het onderzoek blijkt dat de 43-jarige Ortiz aangezien werd voor de verkeerde.

  De procureur-generaal van de Dominicaanse Republiek heeft gisteren toelichting gegeven bij de eerste bevindingen in het onderzoek naar de schietpartij in een bar. Blijkt dat Ortiz, 10-voudig All Star in de Major League Baseball (MLB), niet de man was die de schutter had moeten raken.

   

  De kogel was bedoeld voor Sixto David Fernandez, een vriend met wie de 43-jarige slagman aan tafel zat. Volgens de autoriteiten was mogelijk een huurmoordenaar ingezet. Over het motief van de aanslag is er nog geen duidelijkheid.

   

  De man die verdacht wordt van de planning van de aanslag, heeft wel een link met een Mexicaans drugskartel. Fernandez zou hem enkele jaren geleden verraden hebben. Er zijn al verschillende personen opgepakt in de zaak. 

   

  David Ortiz, die nog in een ziekenhuis behandeld wordt, speelde van 1997 tot 2016 20 seizoenen in de MLB, waarvan 14 jaar voor Boston. Met de Red Sox won hij 3 keer de World Series, 10 keer schopte hij het tot All Star en in 2013 werd "Big Papi" uitgeroepen tot MVP. In 2016 hield hij het baseball voor bekeken.