• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voormalig baseball-vedette Ortiz neergeschoten

  Ortiz verkeert niet meer in levensgevaar.

  Ortiz verkeert niet meer in levensgevaar.

  Gewezen baseballster David Ortiz is het slachtoffer geworden van een schietpartij in zijn thuisland de Dominicaanse Republiek. Hij raakte ernstig gewond, maar verkeert momenteel niet in levensgevaar.

  De 43-jarige Ortiz werd zondag in een bar in Santo Domingo in zijn rug geschoten door een man op een motor. Ortiz werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij onmiddellijk geopereerd werd. Volgens zijn familie is zijn toestand stabiel en is hij buiten levensgevaar.

   

  Over het motief van de schutter is tot nog toe niets bekend. Hij kon wel meteen door omstaanders overmeesterd worden.

   

  Ortiz heeft 20 seizoenen Major League Baseball op zijn erelijst staan. Daarvan speelde hij 14 seizoenen lang voor de Boston Red Sox. "Big Papi", zoals hij vaak genoemd werd, won 3 World Series, werd 10 keer uitgeroepen tot All Star en mocht zich in 2013 de beste speler in de competitie noemen. In 2016 zette hij een punt achter zijn carrière.