• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Froome verlaat ziekenhuis: "Helaas ben ik nog niet in staat om naar huis te gaan"

  Froome verbleef 8 dagen in het ziekenhuis van Saint-Etienne.

  Froome verbleef 8 dagen in het ziekenhuis van Saint-Etienne.

  Viervoudig Tour-winnaar Chris Froome heeft in alle stilte het ziekenhuis van Saint-Etienne verlaten. "Dit is nog maar de eerste stap in wat een lange revalidatie zal worden", schrijft de 34-jarige Brit op Twitter.    

  Een week geleden barstte de hel los voor Chris Froome. Tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné knalde het kopstuk van Team Ineos door een windstoot tegen een muur. 


  Daarbij liep Froome breuken op aan zijn rechterdijbeen, rechterelleboog en ribben. Vandaag verliet hij in alle discretie het ziekenhuis van Saint-Etienne.

   

  "Mijn tijd in het ziekenhuis van Saint-Etienne is tot een einde gekomen en ik zou graag van de gelegenheid gebruik willen maken om alle dokters en verplegers te bedanken voor de uitzonderlijke zorg die ze mij gegeven hebben", schrijft Froome op Twitter.

   

  "Dit is nog maar de eerste stap in wat een lange revalidatie zal zijn. Jammer genoeg ben ik nog niet in staat om naar huis te gaan, maar nu heb ik toch tenminste al de mogelijkheid om bezoek te krijgen van mijn kinderen."

   

  Froome zal nu verder revalideren in een rehabilitatiecentrum voor topsporters, waar hij van dichtbij zal worden opgevolgd. Op vraag van Froome weigerde het ziekenhuis van Saint-Etienne meer informatie te geven over de locatie van het revalidatiecentrum.

  Froome op Twitter