• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ackermann rondt lange sprint met sprekend gemak af in Slovenië

  Ackermann haalt het voor Nizzolo en Consonni.

  Pascal Ackermann heeft de eerste rit in de Ronde van Slovenië (2.BC) gewonnen. De Duitse kampioen van Bora was heel aanwezig in de finale en maakte het daarna knap af in de massasprint. Ackermann is ook de eerste leider.

  De eerste etappe ontplofte in de afdaling van de laatste klim van de dag. Een kopgroep met interessante namen als Enrico Gasparotto en Diego Ulissi reed weg van het peloton. 

   

  De vluchters kregen een minuut van de groep, maar op 6 kilometer van het einde was alles te herdoen dankzij hard labeur van Bora voor Ackermann. De Duitse kampioen deed ook zelf meer dan zijn duit in het zakje in de achtervolging.

   

  Een sprint moest uiteindelijk voor de beslissing zorgen. Daarin ging thuisrijder Luka Mezgec van heel ver aan. Ackermann volgde perfect en maakte het indrukwekkend af, goed voor zijn 6e zege van het seizoen.

  Uitslag rit 1:
  1. Pascal Ackermann (Dui) in 4u04'58"
  2. Giacomo Nizzolo (Ita) allen zelfde tijd
  3. Simone Consonni (Ita)  
  4. Luka Mezgec (Slo)  
  5. Andrea Vendrame (Ita)