• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Faes: "Ik lees wel boeken. Anders heb ik het gevoel dat ik dom word"

  Wout Faes.

  Op het EK voor beloften loopt een David Luiz rond, weliswaar de Belgische variant. Wout Faes (21) is zeker na het wegvallen van Zinho Vanheusden de sterkhouder in de Belgische defensie. In een nieuwe episode van onze reeks "New Kids on the Block" geeft hij enkele geheimen prijs.

  Geen examens voor Wout Faes, die niet studeert. "Maar ik lees wel boeken, boeken die ze hier saai vinden. Ik vind dat interessant en het is belangrijk om iets te blijven doen. Anders heb ik het gevoel dat ik een beetje dom word."

   

  "Nu ben ik de wereldatlas van de geschiedenis aan het lezen. Geschiedenis was altijd een van mijn lievelingsvakken, samen met talen. Tijdens die lessen lette ik meer op."

   

  "Wiskunde was echt een drama. Dat was altijd met de hakken over de sloot. Er net over, maar zonder veel overschot. Ik zag mezelf overigens wel als leerkracht. Je hebt veel vakantie, je gaat met mensen om en je leert hen iets bij."

  Bekijk Wout Faes in New Kids on the Block: