• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  US Open-winnaar Woodland heeft zege te danken aan atlete met Downsyndroom

  Amy Bockerstette en Gary Woodland ontmoetten elkaar in januari voor het eerst op de Phoenix Open.

  Amy Bockerstette en Gary Woodland ontmoetten elkaar in januari voor het eerst op de Phoenix Open.

  Gary Woodland heeft zijn zege in de US Open Golf opgedragen aan Amy Bockerstette: zelf een golfster én een van Woodland's grootste fans. De 20-jarige Amerikaanse was ook de 1e persoon met het syndroom van Down die een studiebeurs voor sporters kon bemachtigen. 

  In januari dit jaar kwamen de twee golfspelers voor de eerste keer met elkaar in contact. Woodland nodigde Bockerstette uit om een balletje te komen slaan tijdens zijn oefenronde op de door tribunes omringde iconische hole 16 op de Phoenix Open.

   

  De 20-jarige golfspeelster ging gretig haar kans en pakte het publiek en Woodland helemaal in. De video van het hartverwarmende moment ging viraal en sinds dan zijn de twee elkaars grootste fans.

   

  "Ze betekent heel veel voor mij vanuit een mentaal standpunt. Toen Amy met mij op de baan stond, zei ze de hele tijd dat het haar ging lukken. Dat heb ik mezelf vandaag ook duizend keer ingefluisterd", vertelt de 35-jarige Woodland nu.

   

  "Haar attitude, haar liefde voor het leven en haar positieve uitstraling zijn heel aanstekelijk. Ik heb het genoegen gehad haar te leren kennen en ben dankbaar dat ik haar een vriend mag noemen."

  Zo reageerde Amy op de overwinning van Woodland

  Bekijk hier hun 1e ontmoeting eerder dit jaar: