Olympische vicekampioen Sjoeklin is medaille kwijt na positieve dopingtest

  Shulkin werd betrapt op het gebruik van de anabole steroïde turinabol.

  Shulkin werd betrapt op het gebruik van de anabole steroïde turinabol.

  De Litouwer Jevgenij Sjoeklin is 7 jaar na datum zijn zilveren medaille van de Olympische Spelen in Londen kwijtgeraakt. De kanoër testte positief toen zijn stalen geheranalyseerd werden. 

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bekendgemaakt dat Sjoeklin betrapt werd op turinabol, een anabole steroïde. Daardoor moet de 33-jarige Litouwer zijn medaille op de C1 200 meter kano afstaan.

   

  Sinds de Spelen van 2004 is het niet ongebruikelijk dat het IOC af en toe stalen aan een nieuwe test onderwerpt. Zo gebruiken ze technieken die de voorgaande jaren nog niet op punt stonden en doen ze onderzoek naar drugs die toen nog niet gekend waren.