• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Honduras is kanonnenvlees in Braziliaanse "uitwuifmatch"

  David Neres

  Ajax-speler David Neres maakte zijn eerste interlandgoal.

  Brazilië heeft in zijn laatste match voor de Copa America getoond dat het zijn geblesseerde sterspeler Neymar misschien niet eens nodig heeft om straks te schitteren in eigen land. Honduras bleek wel een gewillige prooi, die ook nog eens na een halfuur "gewond" voort moest na rood voor Quioto.

  Zowel Brazilië als Honduras staat aan de vooravond van een belangrijk toernooi. Brazilië organiseert straks de Copa America en in die zin was het voor hen niet echt een zuivere uitwuifmatch. Honduras speelde zijn laatste wedstrijd voor de start van de Gold Cup, een toernooi voor Noord- en Midden-Amerikaanse landen.

   

  Brazilië weet sinds enkele dagen dat het straks niet zal kunnen rekenen op de geblesseerde Neymar, maar zoals wel vaker is de offensieve weelde bij de Seleçao indrukwekkend. Of wat had u gedacht van Gabriel Jesus, die goed was voor 2 van de 7 goals, waaronder de openingstreffer?

   

  Na een halfuur, bij een 2-0-stand, voelde de Hondurees Quioto de bui al hangen. Hij ging zwaar in op Arthur, die het veld niet meer zou betreden. Net als Quioto zelf, die rood kreeg.

   

  Voor Brazilië was het nu helemaal kinderspel. Na 70 minuten stond het al 7-0, maar uit respect voor de bezoekers schakelde de gastheer toch maar een versnelling lager. Vrijdag speelt Brazilië de openingsmatch van de Copa America tegen Bolivia.

  Brazilië-Honduras 7-0

  Doelpunten:

  6' Gabriel Jesus 1-0,
  13' Thiago Silva 2-0,
  37' Coutinho 3-0 (pen),
  47' Gabriel Jesus 4-0,
  56' David Neres 5-0,
  65' Roberto Firmino 6-0,
  70' Richarlison 7-0

  Rode kaart: 29' Quioto (H)