• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verhaeghe stopt bij de voetbalbond: "Wil mij focussen op Club Brugge"

  Bart Verhaeghe en Roberto Martinez

  Bart Verhaeghe hielp onder meer bij de aanstelling van bondscoach Roberto Martinez.

  Bart Verhaeghe heeft zijn taken als vicevoorzitter van de voetbalbond neergelegd. "Als voorzitter van Club Brugge sta ik voor heel wat uitdagingen."

  Bart Verhaeghe was sinds 2016 als afgevaardigde van de Pro League lid van de Raad van Bestuur van de KBVB, onder meer als vicevoorzitter. Nu vindt hij het tijd om plaats te maken voor andere mensen en zich te focussen op Club Brugge, waar hij nog altijd voorzitter is.

   

  Verhaeghe: "Ik kan tevreden terugblikken op de voorbije 3 jaar. Ik heb zeer constructief mogen samenwerken, in het bijzonder met voorzitter Linard en collega-bestuurder Bayat. Samen hebben we de federatie van bovenaf grondig herschikt. We hebben de bond, die in 2016 nog met een verlies van 8 miljoen kampte, kunnen ombuigen naar een financieel gezonde federatie die dit jaar zelfs 13 miljoen euro winst boekte."

   

  "Bovendien waren de installatie van good governance en het uitrollen van een ethische code cruciaal om transparantie te brengen in de KBVB. De weg ligt open om een van de beste Europese federaties te worden."

   

  "Ik heb alle vertrouwen in het management van de KBVB en in mijn opvolging in de Raad van Bestuur", gaat Verhaeghe voort, maar nu wil hij zich richten op blauw-zwart. "Als clubvoorzitter sta ik voor heel wat uitdagingen, zoals het stadiondossier en de verdere professionalisering van Club. We proberen een innovator in het voetbal te zijn."