• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Scheldtirade in PO2-finale kost Vanderhaeghe uiteindelijk 6.000 euro

  Vanderhaeghe was het duidelijk niet eens met scheidsrechter Lardot.

  Yves Vanderhaeghe moet 5.000 euro bijdragen aan de sociale projecten van de Pro League, nadat hij in de finale van Play-off II in de tribunes werd gezet. Van de Geschillencommissie Hoger Beroep kreeg hij eerder ook al een boete van 1.000 euro.

  Vanderhaeghe werd in de extra tijd van het duel tegen Charleroi gek van woede toen scheidsrechter Jonathan Lardot een einde maakte aan de partij, net op het moment dat Kortrijk ten aanval trok op zoek naar de gelijkmaker.

   

  De coach van KV Kortrijk werd naar de tribunes gestuurd en kreeg daar aanvankelijk een schorsing van twee speeldagen voor van het bondsparket.  De Geschillencommissie Hoger Beroep was het daar niet mee eens en hield het bij een boete van 1.000 euro.

   

  Vandaag werd beslist dat Vanderhaeghe nog eens 5.000 euro moet betalen aan de sociale projecten van de Pro League. De coach liet in een reactie na de wedstrijd al verstaan dat hij het erg vindt dat hij dat bedrag moet betalen. "Dat is enorm veel geld", klonk het toen.