• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanderhaeghe vliegt naar tribune: "Erg dat ik hier 5.000 euro voor moet betalen"

  KV Kortrijk heeft zijn sterke seizoen niet kunnen bekronen met een Europees ticket. Het verloor de finale van Play-off II tegen Charleroi. Trainer Yves Vanderhaeghe kon op het einde van de partij zijn emoties niet meer verbergen. "Mijn uitsluiting was onterecht."

  "We mogen ontgoocheld zijn, maar ook trots", zei Yves Vanderhaeghe na de verloren match tegen Charleroi.  "We hebben een goede terugronde gespeeld en een prachtige Play-off II-campagne. Vandaag is het net niet gelukt. Een aantal persoonlijke prestaties konden beter en dat heeft ons misschien genekt. De spelers hadden het seizoen in de benen. Misschien kan je dan zeggen dat Charleroi verdiend gewonnen heeft."

   

  In de toegevoegde tijd had Kortrijk misschien nog een kans op de gelijkmaker, maar de scheidsrechter floot voor een overtreding. Vanderhaeghe ging door het lint. "Ik denk dat het ook logisch is dat ik emotioneel was. We staan achter, gaan alleen door in de 16 en krijgen misschien een kans om gelijk te maken, maar plots wordt er gefloten voor een fout. Ik zou niet weten waarom. Er was geen fout. Integendeel."

   

  "Mijn eliminatie van het veld was een verdoezeling van hun fout. Ik heb niets onbeleefd gezegd. Ik heb de 4e scheidsrechter wel horen zeggen dat ik een halve meter buiten mijn vak stond. Maar kom, het is een finalewedstrijd. Dan is er emotie."

   

  "Mijn uitsluiting was echt niet terecht. Iedereen was enorm verbaasd toen de scheidsrechter floot. Maar als je reageert, ben je de dupe. Ik vind het wel erg dat ik nu 5.000 euro zal moeten betalen. Dat is enorm veel geld."