• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Benteke: "Ik wil gewoon bij Crystal Palace blijven"

  Hoe ziet de toekomst van Cristian Benteke eruit? Op 28-jarige leeftijd is zijn rol bij de nationale ploeg en op clubniveau onduidelijk. Zelf maakt de spits zich geen zorgen.

  Bondscoach Roberto Martinez nam Benteke vorige zomer niet mee naar het WK in Rusland. Sindsdien speelde hij geen enkele minuut meer bij de Duivels. "Ik heb geen stress wanneer de bondscoach zijn selectie bekendmaakt", reageerde Benteke.

   

  "We zijn allemaal profs. Ik respecteer de beslissing van de coach. Hij weet wat hij aan mij heeft. Ik voel erkenning. Enkele jaren geleden was ik de eerste spits van het team, maar prestaties in clubverband zijn belangrijk en die waren beter bij andere aanvallers. Ik blijf hard werken en heb vertrouwen in mezelf."

   

  Benteke verwijst daarmee zelf naar zijn moeilijke seizoen bij Crystal Palace. "Het klopt dat de voorbije twee seizoenen niet zo goed waren. Ik heb mij in het voorbije seizoen in de heenronde geforceerd. Dat was frustrerend en uiteindelijk volgde een operatie aan de knie."

   

  "De club is in die periode altijd correct met mij geweest. Ik wil ze volgend seizoen terugbetalen. Ik heb nog een jaar contract bij Palace en wil gewoon blijven. Het was altijd een droom in de Premier League te spelen en die droom wil ik zolang mogelijk vasthouden."

   

  Benteke werd in het verleden al enkele keren gelinkt aan een transfer naar China, maar daar is volgens de spits niets van aan."China is tot nu toe nooit een optie geweest. Ik wil mij komend seizoen tonen in de Premier League om zo zeker te zijn van een selectie voor het EK in 2020."

  "Eden heeft altijd gezegd dat Real zijn droomclub is"

  Tot slot werd Benteke gevraagd naar de mogelijke transfer van zijn maatje Eden Hazard. Daarover was Benteke erg open. "Eden en ik kennen elkaar al sinds we jonge jongens zijn."

   

  "Hij heeft me altijd gezegd dat Real Madrid zijn droomclub is. Zijn keuze is dus al lang gemaakt. Ik ben blij voor hem dat hij dichtbij een overeenkomst staat. Ik hoop dat het zo snel mogelijk helemaal officieel is."