• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mede-eigenaar Warriors duwt Lowry: "Verban die man uit de NBA"

  Kyle Lowry voelde zich aangevallen door de Warriors-fan.

  Opschudding afgelopen nacht in de derde wedstrijd van de NBA-finale tussen de Toronto Raptors en de Golden State Warriors: bezoeker Kyle Lowry van de Raptors kwam in het publiek terecht toen hij een bal wilde binnenhouden. Hij werd geduwd door een Warriors-fan, die door de scheidsrechters het stadion werd uitgestuurd en die later geïdentificeerd werd als Mark Stevens, een mede-eigenaar van de Warriors.

  Bekijk hier het incident tussen Lowry en een fan

  Twee hoofdrollen

  Zo was Lowry op 2 manieren een hoofdrolspeler van de avond. Met 23 punten was hij belangrijk in de 109-123-overwinning bij de Warriors, goed voor een 2-1-voorsprong. Na de wedstrijd was vooral het incident met de fan veelbesproken.

   

  Vroeg in het vierde kwart ging Lowry achter een vrije bal aan om die in het spel te houden. De 33-jarige pointguard kon niet meer stoppen en kwam in de schoot van een Warriors-fan terecht. Die hielp Lowry overeind, maar een man die 2 zitjes verder zat gaf Lowry een harde duw en schold de speler uit. De man werd wat later uit de zaal gezet.

   

  "De fans hebben een plaats in het stadion, we houden van onze fans", zei Lowry aan ESPN. "Maar fans die zulke dingen doen horen niet thuis in de NBA. Hopelijk wordt hij door de NBA voor altijd verbannen van basketbalwedstrijden. Er is geen plaats voor zulke mensen in de NBA. Koop dan geen ticket als je niet wil dat iemand je aanraakt."

  "Gedrag Mr. Stevens weerspiegelt niet normen die we uitdragen"

  Enkele uren na het incident raakte het nieuws bekend dat de fan in kwestie Mark Stevens was, die als lid van een investeringsgroep mede-eigenaar is van de Golden State Warriors.

   

  "Het gedrag van Mr. Stevens weerspiegelt niet de hoge normen die wij willen uitdragen als organisatie", liet Golden State in een mededeling weten. "We zijn uiterst ontgoocheld in zijn gedrag en willen ons in zijn naam verontschuldigen."

   

  De NBA heeft de man ondertussen een jaar de toegang verboden tot NBA-matchen tot het einde van het seizoen 2019-2020, met daarbovenop een boete van 500.000 dollar.