Ga naar de inhoud

Aru maakt in GP Lugano comeback na operatie aan heupslagader

 di 4 juni 2019 14:32
Fabio Aru
Fabio Aru (vooraan) was uit roulatie sinds zijn opgave in Parijs-Nice.

Er is weer licht aan het einde van de tunnel voor Fabio Aru. De ex-Vuelta-winnaar was al een tijdje op de sukkel, door een geknelde heupslagader zo bleek. Daaraan werd hij geopereerd en nu is hij klaar voor zijn terugkeer.

"Na mijn operatie heb ik nauwgezet het opgelegde revalidatieschema gevolgd", zegt Aru. "Ik had steeds een goed gevoel en ben nooit problemen tegengekomen. In samenspraak met de medische staf is er beslist om opnieuw wat wedstrijdritme op te doen in de GP Lugano. Daarna kunnen we de situatie evalueren."

 

De 28-jarige Aru stond te boek als een van de grootste talenten in het wielrennen, zeker toen hij op zijn 23e al het podium van de Giro haalde. Later kwam daar dan de eindzege in de Vuelta bij. Maar de laatste jaren raakte de Italiaan van UAE-Team Emirates niet uit het sukkelstraatje. Zijn laatste zege dateert al van 2 jaar geleden, in de Tour de France.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.