• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Andy Ruiz stunt en dient topfavoriet Anthony Joshua eerste nederlaag toe

  " "

  Andy Ruiz is de eerste wereldkampioen zwaargewichten van Mexicaanse origine.

  De Mexicaanse Amerikaan Andy Ruiz junior is de nieuwe wereldkampioen bij de zwaargewichten. De 29-jarige uitdager van de Britse vedette Anthony Joshua sloeg verrassend de ongeslagen favoriet meermaals tegen het canvas in Madison Square Garden. In de 7e ronde vond de ref het welletjes: technisch knock-out.

  Joshua, die 21 van zijn 22 profkampen met knock-out had gewonnen en zijn WBA-, IBF- en WBO-titels op het spel zette, had zich zijn debuut op Amerikaanse grond wel enigszins anders voorgesteld.

   

  Joshua had eigenlijk tegen de Amerikaan Jarrell "Big Baby" Miller moeten kampen, maar die viel af na een positieve dopingtest. Ruiz (33 zeges, 1 verlies, 22 knock-outs) nam een maand geleden de uitdaging aan.

   

  Niemand gaf een cent voor zijn kansen - zeker de bookmakers niet -  maar Ruiz was verre van bang en ging vol de kamp aan. Dat kwam hem in de 3e ronde op een knockdown te staan - de eerste in zijn carrière, maar hij reageerde op een sublieme manier.

   

  Ruiz kreeg nog in dezelfde ronde Joshua 2 keer tegen de grond na een geweldige slagenreeks. De Brit, de grote favoriet van het publiek, kwam dat niet echt meer te boven. In de zevende ronde ging hij nog 2 keer tegen het canvas. Toen vond de scheidsrechter het genoeg. Hij stopte de kamp.

   

  Ruiz wist met zijn vreugde geen blijf en sprong rond in de ring. De leeftijdsgenoot van Joshua is de eerste wereldkampioen zwaargewichten van Mexicaanse origine.

  VIDEO: Joshua verliest verrassend van Ruiz

  Foto's van de kamp: