• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Adviseur: "Vrijspraak van Myny gevierd alsof hij de beker won"

  " "

  Olivier Myny en juridisch adviseur Jesse De Preter.

  Olivier Myny, de ex-speler van Waasland, zag zijn spijtoptantenstatuut bij de voetbalbond weggewuifd, maar de flankaanvaller van OHL werd gisteravond wel op de hele lijn vrijgesproken. "Dat was emotioneel", reageerde zijn juridisch adviseur Jesse De Preter.

  Lees het verdict van de Geschillencommissie Hoger beroep van de KBVB hier.

   

  Myny werd vervolgd voor het verzaken aan de meldingsplicht en riskeerde daarvoor 1 jaar schorsing, waarvan 2 maanden effectief. Zijn aandeel in het matchfixingdossier rond KV Mechelen-Waasland-Beveren van 11 maart 2018 is beperkt. Zijn toenmalige makelaar Thomas Troch zou hem gevraagd hebben om zich "in te houden", maar Myny zag daar geen (poging tot) beïnvloeding in.

   

  De Geschillencommissie sprak de voormalige speler van Waasland-Beveren dan ook helemaal vrij. "Ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft in deze zeer moeilijke periode", reageerde Myny zelf kort op zijn Facebookpagina. "Nu laat ik alles achter mij en doe ik er alles aan om sterker terug te komen." (lees voort onder post)

  De Preter: "Wij pakten het anders aan dan de andere partijen"

  Zijn adviseur en huidige makelaar Jesse De Preter laat weten dat Myny "heel blij en emotioneel reageerde". "We waren aan het juichen alsof hij de beker of de promotie had gewonnen. Hier is toch zwaar voor geknokt."

   

  "Een 3-tal weken na zijn aanhouding klopte hij bij mij aan. Op dat moment hebben we Myny zwaar op de rooster gelegd om te kijken of hij onschuldig was. Ik was er meteen van overtuigd dat hij onschuldig was", aldus De Preter.

   

  "Myny raakte betrokken bij een proces dat heel agressief is verlopen en heel procedureel werd gepleit. Het ging weinig over de inhoud. Dat is een beproeving voor die gast. Myny wilde er nooit bij betrokken zijn. Wij pakten het anders aan dan alle andere partijen. Er waren procedureel nochtans heel wat argumenten, maar we hadden niets te verbergen en hebben dus alleen over de inhoud gesproken."

   

  Myny (24) kan zich nu opnieuw focussen op zijn voetbalcarrière. "Hij heeft nog twee jaar contract bij Leuven. Mocht hij schuldig bevonden worden, had dat een reden tot ontslag kunnen zijn. Dat zou een financiële aderlating zijn, maar wellicht was dat ook het einde van zijn carrière", aldus De Preter.

   

  "Twee maanden effectieve schorsing zou sportief dramatisch zijn, want hij zou de voorbereiding helemaal missen en wellicht een heel seizoen achter de feiten aanhollen."