• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Duits bondscoach Löw ligt in ziekenhuis met vernauwde slagader

  Joachim Löw

  Joachim Löw is al sinds 2006 bondscoach van Duitsland.

  Joachim Löw zal zich voor de kwalificatiematchen van Duitsland in juni laten vervangen door zijn assistent. De bondscoach ligt momenteel in het ziekenhuis met problemen met zijn bloedsomloop.

  Duitsland speelt op 8 juni tegen Wit-Rusland en 11 juni tegen Estland, maar Joachim Löw zal daar niet bij zijn. De bondscoach heeft zich bij "een sportongeluk" (volgens boulevardblad Bild liet hij een gewicht op zijn borst vallen in de fitness) geblesseerd. Hierbij raakte een slagader geklemd.

   

  Löw belandde in het ziekenhuis, maar de situatie was snel onder controle. "Ik voel me weer prima, maar ik moet het de komende 4 weken wel rustigaan doen", zegt de 59-jarige Duitser. "Ik sta voortdurend in contact met mijn staf en zal dat ook voor de komende 2 matchen blijven doen." Zijn assistent Marcus Sorg zal de honneurs waarnemen tegen Wit-Rusland en Estland.