• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Milan houdt grote kuis: coach Gattuso en TD Leonardo stappen op

  Gennaro Gattuso

  Ook clubicoon Gennaro Gattuso bleek niet de redding voor AC Milan.

  Er zullen volgend seizoen andere mensen aan de touwtjes trekken bij AC Milan. Na het missen van de Champions League trokken zowel coach Gennaro Gattuso als sportief directeur Leonardo hun conclusies.

  Voor het 6e jaar op een rij kon Milan zich niet plaatsen voor de Champions League en andermaal moest de technische staf daar het gelag voor betalen. Gennaro Gattuso kondigde gisteren al zijn ontslag aan en het bestuur van Milan deed daar vandaag niet moeilijk over.

   

  "Gattuso heeft op een moeilijk moment zijn verantwoordelijkheid genomen", lezen we in het statement van de club. "Hij heeft het ondanks alles bewonderenswaardig gedaan. We behaalden de meeste punten in de competitie sinds 2013."

   

  Toch beslisten beide partijen om in onderling overleg uit elkaar te gaan. Hetzelfde lot is trouwens sportief directeur Leonardo beschoren. De Braziliaan had zelf zijn ontslag aangekondigd. Hij bekleedde amper een jaar de functie. Eerder was hij ook al eens trainer bij Milan.