• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgen Stockbroeckx en Van Doren zijn kampioen in Nederland

  Feest bij Bloemendaal.

  Met de Nederlandse titel heeft international Emmanuel Stockbroekx afscheid genomen van Bloemendaal. De club van Stockbroekx en de andere Red Lion Arthur Van Doren won zondag de beslissende wedstrijd van de best-of-3 tegen titelverdediger Kampong.

  Op het Kopje in Bloemendaal werd het 2-0. De derde wedstrijd was noodzakelijk nadat Kampong zaterdag het tweede duel had opgeëist (2-1). Bloemendaal had de serie geopend met een zege in Utrecht (ook 2-1).     

   

  Doelpunten van Jorrit Croon (tip-in na een strafcorner) en een solo van de Duitser Florian Fuchs beslisten het duel, waarin Bloemendaal beter dan Kampong hersteld was van de inspanningen van zaterdag.

   

  De ploeg van Michel van den Heuvel, ook assistent-coach bij het Belgische nationale hockeyteam, verovert zijn eerste titel sinds 2010. In totaal kan Bloemendaal bogen op 20  landskampioenschappen.

   

  Voor Emmanuel Stockbroeckx is het een afscheid in schoonheid geworden. Na drie jaar keert Stockbroekx terug naar zijn oude club, Dragons in Brasschaat. De 25-jarige verdediger heeft bij Bloemendaal veel ervaring opgedaan. 


  Arthur Van Doren, die pas een seizoen in de Nederlandse hoofdklasse speelt, blijft nog zeker een jaar bij Bloemendaal.     

  Eerste titel in negen jaar