• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pinot tankt vertrouwen voor de Tour met zege in Ronde van de Ain

  Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) heeft de Ronde van de Ain gewonnen. Hij reed in de laatste bergetappe naar rit- en eindwinst. Het is de tweede keer dat Pinot als winnaar uit de bus komt in de Franse rittenwedstrijd.

  Alexandre Geniez was als leider aan de slotetappe begonnen. Hij had een krappe bonus van 4 seconden, maar dat bleek niet voldoende. Op de slotklim van 7,1 procent reed Pinot weg van zijn concurrenten. Hij kwam alleen over de finish met een voorsprong van 52 seconden op het duo Gesbert en Rybalkin.

   

  Met de etappezege pakte hij ook meteen de eindoverwinning. Het is de tweede keer dat Thibaut Pinot de Ronde van de Ain op zijn erelijst schrijft. Hij sluit zo een intensieve stage in de bergen af. Zijn grote doel dit seizoen is de Ronde van Frankrijk.

  Uitslag 3e rit

  1. Thibaut Pinot (Fra) - in 3u10'40"
  2. Elie Gesbert (Fra) - op 52"
  3. Aleksej Rybalkin (Rus) - 52"
  4. Rein Taaramae (Est) - 56"
  5. Mathias Frank (Zwi) - 56"
  6. Matteo Badilatti (Zwi) - 1'10"
  7. Nicolas Edet (Fra) - 1'47"
  8. Ruben Gerreiro (Por) - 2'00"
  9. Julien El Fares (Fra) - z.t.
  10. Vadim Pronskiy (Kaz) - z.t.

  Einduitslag

  1. Thibaut Pinot (Fra)
  2. Mathias Frank (Zwi)
  3. Rein Taaramae (Est)