• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne: "Anderlecht mag zich in de handjes wrijven met Kompany"

  Kevin De Bruyne tijdens het jeugdtoernooi dat zijn naam draagt.

  Kevin De Bruyne tijdens het jeugdtoernooi dat zijn naam draagt.

  In Drongen vindt dit weekend de Kevin De Bruyne Cup plaats, een internationaal jeugdtoernooi voor jonge voetballers. En dan mag uiteraard ook Kevin De Bruyne niet ontbreken. "Ik vind het mijn plicht om hier te zijn", zegt de Rode Duivel.

  Een rist Europese topclubs heeft dit jaar haar U15-ploeg naar Drongen gestuurd. Onder meer Barcelona, Bayern München, Chelsea, Manchester City en PSG dingen er naar de Kevin De Bruyne Cup. "Het toernooi groeit jaar na jaar en dat is een goed teken. Het is mooi wat de club hier realiseert", vindt Kevin De Bruyne.

   

  "Zelf vind ik dat het mijn plicht is om hier aanwezig te zijn, als ik tijd heb. Ik geef mijn naam aan het toernooi en probeer hier en daar wat mee te helpen. Maar het belangrijkste is om hier aanwezig te zijn. De mensen appreciëren dat."

  "Nieuws van Kompany vernomen bij een pintje"

  Hét voetbalnieuws van de voorbije week was natuurlijk de opmerkelijke overstap van Kevin De Bruynes ploegmakker Vincent Kompany naar Anderlecht. "Ik heb dat nieuws vernomen met een pintje in zijn achtertuin", lacht De Bruyne.

   

  "Na de bekerfinale had hij aan de ploeg al verteld dat hij Manchester City zou verlaten, al zei hij toen nog niet naar waar. Ik had niet verwacht dat hij dat zondag al zou doen."

   

  "Ik denk dat Anderlecht en het Belgische voetbal blij mogen zijn. Vincent heeft 13 à 14 jaar ervaring in het buitenland, waarvan 10 jaar bij een topclub. Hij heeft gezien hoe alles werkt op vlak van visie en infrastructuur. Net daar hinkt België nog wat achterop. Ik denk dat Anderlecht zich na een moeilijk seizoen in de handjes kan wrijven."

  Kevin De Bruyne en Vincent Kompany

  Kevin De Bruyne en Vincent Kompany

  "Mentaal was mijn seizoen klaar na Tottenham"

  Hoe blikt Kevin De Bruyne terug op zijn eigen seizoen. "Het is moeilijk om terug te komen na twee zware knieblessures. Ik heb dit jaar wat pech gehad met blessures, maar dat gebeurt en dat neem je erbij. Misschien heb ik andere jaren wat meer gespeeld, al kom ik toch tot 32 wedstrijden dit seizoen", klinkt het.

   

  "Mentaal was mijn seizoen klaar na Tottenham. Toch heb ik er nog voor gezorgd dat ik klaar was voor de laatste wedstrijden, voor het geval de ploeg mij nodig had. Het deed wel deugd om nog even mee te doen in de bekerfinale en zo mijn seizoen op een goeie manier af te sluiten. Iedereen heeft zijn aandeel gehad in het succes en als de ploeg schittert, schitter ik mee."

   

  "Nu wachten er nog twee wedstrijden met de Rode Duivels en daarna kan ik met mijn gezin op vakantie vertrekken."