• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Lierde: "Ik weet nog niet zeker of ik dit jaar naar Hawaï ga"

  Uitgerekend op zijn 40e verjaardag heeft Frederik Van Lierde zaterdag de Ironman van Lanzarote op zijn naam geschreven. "Ik heb de overwinning te danken aan mijn ervaring", zegt Van Lierde, die nog twijfelt over zijn deelname aan Hawaï.

  "Toen ik vorig jaar mijn planning maakte voor 2019 zag ik dat Lanzarote samenviel met mijn verjaardag. Het was een leuke uitdaging om op die dag te proberen winnen en dat is uiteindelijk ook gelukt", vertelt Frederik Van Lierde aan Sporza na zijn triomf in Lanzarote.

   

  "Lanzarote is een heel zware wedstrijd. De omstandigheden waren ook zwaar, met veel wind. Dat zorgde bij het zwemmen al voor veel stroming. Ook tijdens het fietsen was het zeker 100 km tegen de wind in."

   

  "Ik heb mijn overwinning te danken aan mijn ervaring. Ik heb toch al een 30-tal Ironmans op de teller. Dan weet je wel hoe je een wedstrijd moet indelen en niet over je toeren gaat. Dat is zaterdag heel belangrijk geweest. Dat ik op mijn 40e nog kan presteren op het hoogste niveau is toch niet evident. Dat geeft me een geweldig gevoel."

  Frederik Van Lierde

  Frederik Van Lierde

  "Hawaï is toch nog zwaarder dan Lanzarote"

  Voor Frederik Van Lierde was het zijn eerste keer in Lanzarote. "Ik vind de Ironman van Hawaï toch nog zwaarder. Daar staan de beste triatleten van de wereld aan de start en dat maakt het nog moeilijker. De omstandigheden samen met die competitie maken Hawaï in mijn ogen zwaarder dan Lanzarote", vergelijkt hij.


  Van Lierde zag Lanzarote niet als een tussendoortje. "Sinds mijn overwinning in Hawaï kan ik moeilijk zeggen dat top 5 of top 10 goed is voor mij. Elke Ironman is voor mij een hoofddoel en dan ga je uiteraard voor de overwinning."

  Ik weet nog niet of ik dit jaar naar Hawaï ga. Begin juli, na de Ironman van Nice, hak ik de knoop door.

  Frederik Van Lierde

  "Mijn volgende doel wordt de Ironman van Nice op 30 juni. Dat is een grote uitdaging, want het is al over 5 weken. Toch moet dat voldoende zijn om te recupereren."


  "Na Nice zal ik beslissen of ik dit jaar aan de start kom in Hawaï. Ik heb er al een keertje gewonnen en ik zit in de laatste 2 jaar van mijn carrière. Ik wil plezier beleven aan mijn sport en nog zoveel mogelijk grote wedstrijden winnen. Ik ga er nog eens goed over nadenken en begin juli hak ik de knoop door."

  Frederik Van Lierde

  Frederik Van Lierde