• home
 • video
 • pas verschenen

  Impressionante Van Lierde zet Ironman van Lanzarote op palmares

  Frederik Van Lierde heeft de hoofdvogel afgeschoten in de loodzware triatlon van Lanzarote. Op de dag van zijn 40e verjaardag en bij zijn eerste deelname in Lanzarote knalde Van Lierde naar zijn 9e Ironman-overwinning. Diego Van Looy werd knap 5e.

  De Duitser Andreas Raelert kwam na 49'13" als eerste uit het water na 3,8 km zwemmen, met de Spanjaard Aguayo in zijn zog. Frederik van Lierde kwam als derde uit de oceaan geklauterd, op 1'12" van Raelert.

   

  In het begin van de 180 km fietsen had Raelert te kampen met een technisch probleempje, waardoor een achtervolgend groepje met onder meer Van Lierde de kloof kon verkleinen. Na zo'n 60 kilometer op de fiets had de Belg leider Raelert bij de lurven. De Duitser en Van Lierde hielden elkaar lang gezelschap, tot Raelert opnieuw mechanische pech had en er uiteindelijk de brui aan gaf.

   

  Met een voorsprong van 5 seconden op een andere Duitser, Christian Kramer, begon Van Lierde aan de afsluitende marathon. Kramer sloeg in het eerste deel van de 42 kilometer een klein kloofje, maar nog voor halfweg nam Van Lierde het commando over.

   

  De jarige Belg had zijn wedstrijd uitstekend ingedeeld en kwam na 8u51'16" solo over de streep. Kramer finishte als tweede op bijna 5 minuten. Diego Van Looy werd knap 5e op ruim 16 minuten van Van Lierde.

  Uitslag:

  1. Frederik Van Lierde in 8u51'16"
  2. Christian Kramer (Dui) op 4'51"
  3. Emilio Aguayo Muñoz (Spa) 9'38"
  4. Morten Brammer Olesen (Den) 13'55"
  5. Diego Van Looy 16'27"