• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cat Jana Raman zet stap hogerop in Valencia

  Jana Raman hielp de Belgian Cats mee aan een bronzen medaille op het EK.

  Jana Raman hielp de Belgian Cats mee aan een bronzen medaille op het EK.

  Basketbalspeelster Jana Raman heeft tweedeklasser Claret Valencia Benimaclet ingeruild voor Valencia Basket Club, dat in de hoogste klasse uitkomt. Daar vindt de 28-jarige Raman haar vriend en Belgian Lion Sam Van Rossom terug.

  "Ik ben erg blij met mijn transfer en wil hier volgend seizoen mooie dingen laten zien", zegt Raman. Op die manier trekt ze ook naar haar vriend, Sam Van Rossom, die al sinds 2013 bij de Spaanse club actief is.

   

  Raman liet zich dit seizoen opmerken in de 2e klasse. Zo was ze goed voor 17,3 punten, 9,8 rebounds en 2,2 assists per wedstrijd. Voor ze naar Spanje trok, droeg Raman het shirt van Sint-Katelijne-Waver, Waregem en de Kangoeroes Basket Willebroek. Bij het nationale team hielp ze de Belgian Cats in 2017 mee naar een bronzen medaille op het EK in Praag.