Ga naar de inhoud

Gevaert wordt voorzitter van Belgische Vereniging voor Olympiërs

 vr 24 mei 2019 21:44
Hellebaut en Gevaert
Kim Gevaert (r) zal onder meer activiteiten organiseren voor mede-olympiërs als Tia Hellebaut (l).

Kim Gevaert zal na de Spelen van Tokio haar mede-olympische kampioen Gaston Roelants opvolgen bij de Belgische Vereniging voor Olympiërs. Verder besliste het BOIC om Roger Moens, ook al een succesvol atleet, de Orde van Verdienste toe te kennen.

De Belgische Vereniging voor Olympiërs werd in 2003 door het BOIC in het leven geroepen. Ze organiseert onder meer activiteiten voor alle Belgen die ooit aan de Spelen deelnamen. Na meer dan 15 jaar voorzitterschap zal Gaston Roelants afscheid nemen in de plaats waar hij zelf olympisch goud won op de steeple.

 

Na Tokio geeft Roelants de fakkel over aan Kim Gevaert, die net als haar voorganger een gouden medaille in haar kast heeft liggen. Gevaert won met de estafetteploeg de 4x100 meter in Peking.

Roger Moens gehuldigd

Voor de 7e keer heeft het BOIC ook een Orde van Verdienste uitgereikt en die ging deze keer naar Roger Moens. Moens veroverde op de Spelen van Rome 1960 zilver op de 800 meter. Hij was ook 6 jaar lang houder van het wereldrecord. Het was voorzitter Pierre-Olivier Beckers die hem de trofee overhandigde.

 

Moens (89) komt zo in een rijtje met ook nog Eddy Merckx, Patrick Sercu, Gaston Roelants, Robert Van de Walle, Ingrid Berghmans en Hanna Mariën.