• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ronaldo staat voor Final Four van Nations League wel paraat bij Portugal

  Cristiano Ronaldo komt enkel in de Final Four in actie voor Portugal.

  De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft zijn selectie voor de Final Four van de Nations League bekendgemaakt. Cristiano Ronaldo, die nog geen enkele wedstrijd voor Portugal speelde in de Nations League, is er nu wel bij.

  De Final Four van de Nations League wordt in het thuisland van Ronaldo gespeeld. De Portugezen spelen op 5 juni hun halve finale tegen Zwitserland. In de andere halve finale vechten Nederland en Engeland voor een plaats in de finale.

   

  Na de uitschakeling in de achtste finales op het WK in Rusland in 2018 had Ronaldo niet meer met de nationale ploeg gespeeld tot in maart dit jaar. De vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal speelde toen 2 kwalificatieduels voor het EK 2020, waarin gelijk gespeeld werd tegen Servië en Oekraïne.

   

  Ronaldo zal na zijn speelminuten in de Nations League 11 deelnames in internationale competities op de teller hebben. 

  Toernooi Jaar
  EK '04, '08, '12, '16 (winnaar)
  WK '06, '10, '14, '18
  Olympische Spelen '04
  Confederations Cup '17
  Nations League '19