• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Elke ploeg uit Play-off I zal interesse hebben in goudhaantje Osimhen"

  Osimhen

  Victor Osimhen was al goed voor 16 competitiegoals.

  Victor Osimhen leidde Charleroi met 2 goals bijna eigenhandig naar de barrages voor Europa. Ook commentator Filip Joos is onder de indruk van de 20-jarige Nigeriaanse spits. "Een enorm lijf, maar toch veel souplesse en een functionele techniek."

  Ik vind dat hij verder staat dan Bandé

  Victor Osimhen had al een goed seizoen achter de rug, maar gisteren was nog eens een extra staalkaart van zijn kwaliteiten. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat hij iets speciaals heeft.

   

  Zijn eerste goal was fabelachtig, maar pakweg een Dessoleil zou die met veel geluk ook nog kunnen maken. In zijn tweede goal zat alles. De pass was niet geweldig en dat zag je ook aan de verdedigers van Kortrijk, die er bijna gerust op waren. Maar zijn controle was min of meer een pass naar zichzelf. Hij was uit balans, maar was toch sneller dan de verdedigers. Dan heb je een onwaarschijnlijk krachtig lijf.

   

  Hij is een beetje een kruising tussen Wesley en Dimata. Hij is sneller dan Wesley, maar houdt de bal ook goed bij. Vergeet ook niet dat aan Wesley ook veel geschaafd is. Ik kijk nu al uit naar de match van zondag tegen Antwerp. Als het de NBA was, zouden ze het verkopen als Mbokani vs. Osimhen. Dat wordt wat!

   

  Pas op, hij is zeker nog niet volmaakt. Af en toe springt de bal bijvoorbeeld van zijn voet weg. Maar hij is een ruwe diamant. Als je hem vergelijkt met Bandé, die vorig seizoen voor veel geld van KV Mechelen naar Ajax vertrok, dan vind ik dat hij verder staat. Omwille van zijn enorme lijf, zijn souplesse en zijn zeer functionele techniek.

  Het 2e doelpunt van Osimhen tegen Kortrijk

  Natuurlijk kan hij mee bij Watford, maar kan hij het ook bij Tottenham?

  Charleroi huurt Osimhen van Wolfsburg, maar als je de match van gisteren zag, zijn ze daar gek geweest om een aankoopoptie (3 miljoen euro) in de huurovereenkomst over te nemen. Bayat vindt hem nu al 15 miljoen euro waard.

   

  Hij heeft bewezen dat hij een stap hogerop kan, dus hij zal niet bij Charleroi blijven. De kans is groot dat ze hem meteen doorverkopen. Elke ploeg uit Play-off I, Antwerp misschien uitgezonderd, zal gisteren likkebaardend hebben zitten kijken. Ze hebben zich misschien ook voor het hoofd gestoten dat ze hem niet eerder hebben binnengehaald.

   

  Blijkbaar is hij nog afgetest door Club Brugge en Zulte Waregem. Club kan ik nog begrijpen, want daar hadden ze Wesley al. Maar bij Zulte Waregem had ik hem er toch altijd bijgenomen. Misschien was de prijs te hoog? Charleroi deed het toch, ook al hadden zij al Perbet.

   

  Osimhen was ooit topschutter op een WK U17. Dat zijn vaak jongens waar we achteraf niets meer van horen. Hier ligt dat anders. Maar het is moeilijk in te schatten waar zijn limiet ligt. Je neemt geen risico als je zegt dat hij de Premier League kan halen. Natuurlijk kan die ooit mee bij pakweg Watford. Maar zal hij het ook kunnen maken bij een club uit de top 6?

   

  Filip Joos

  Retro 2015: Osimhen scoort openingsgoal in finale WK U17