• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Wiggins heeft niet gezien hoe we het uurrecord in de ploeg hebben aangepakt"

  Victor Campenaerts is dit seizoen einde contract.

  Bradley Wiggins (39) heeft zijn boek met straffe uitspraken nog eens opengetrokken. In zijn podcast en bijdrages bij Eurosport raadt de ex-Tourwinnaar Campenaerts aan om naar Ineos te trekken. Hallo, Victor Campenaerts? "We hebben hele grote stappen gezet. Het uurrecord was daar het perfecte bewijs van."

  "We zijn een traditionele ploeg, waar we hebben veel progressie geboekt"

  Bradley Wiggins lanceerde een duidelijke boodschap richting Victor Campenaerts, die na een amateuristische fietswissel zondag een tijdritzege in de Giro door zijn handen zag glippen.

   

  Campenaerts is einde contract bij Lotto-Soudal en kreeg van Wiggins advies mee. "Als Campenaerts naar Ineos zou gaan, dan zou hij het verschil zien", vertelde Wiggins.

   

  "Ik heb het ook gelezen en gezien. Wat kan ik er op zeggen?", vertelde Victor Campenaerts bij Renaat Schotte vanochtend aan het rennershotel over de bijdrage van Wiggins.

   

  "Ik denk dat hij hier nog niet in de ploeg heeft gezien hoe we het uurrecord hebben aangepakt. We hebben wel zijn fucking uurrecord gebroken, hé."

   

  "We komen inderdaad misschien meer over als een traditionele ploeg (Wiggins: "Lotto-Soudal werkt nog zoals in 1974"), maar er is veel progressie geboekt, zeker op het vlak van tijdrijden sinds mijn komst. En met Kevin De Weert hebben we hele grote stappen gezet. Het uurrecord was daar het perfecte bewijs van."

  Pechvogel Victor Campenaerts in de tijdrit.

  "Het flatteert me dat ik in zijn podcasts voorkom"

  Victor Campenaerts is niet voor het eerst een gespreksonderwerp van Bradley Wiggins. Zegt dat iets over de status van de uurrecordhouder? "Het flatteert me zeker dat ik meermaals in zijn podcasts voorkom. Bradley is toch een beetje een idool van mij."

   

  "Dat hij zegt dat er nog meer in mij zit? Ik hoop dat het zo is en ik probeer er nog meer uit te halen, maar wat ik zondag in de tijdrit heb laten zien, is al veelbelovend. Ik denk dat ik tijdritten op alle niveaus zou kunnen winnen."

   

  Nieuws over een nieuw contract is er dus nog niet. "Ik focus me op de Giro. Na een grote ronde hoef je wat minder te trainen en dan is er tijd voor onderhandelingen. Het zou niet slecht zijn als er dan iets uit de bus komt, maar er is nog tijd."